dissabte, 28 d’agost del 2010


(més si clikeu damunt es llibre)

"El cel d'aquell matí a Barcelona, indecís entre el sol i els núvols, li semblà trist. Tot li dolia i només en aquell pis del carrer del Call semblava trobar consol. Una joguina de plàstic va caure al carrer des de el balcó veí. Seguí la caiguda de la joguina i topà amb els ulls del seu germà, que la mirava. El Lluís s'acotà a collir la joguina igual con havia fet un dia feia molts anys.
- Aquesta vegada no és teva -va dir somrient com havia somrigut aquell altre dia.
La certesa del temps malbaratat no la deixà parlar. Va sentir que el seu germà li deia si volia acostar-se a l'excavació del carrer de la Tarongeta. "La fortuna afavoria els agosarats", recordà. Ella, quan havia fet falta, havia estat covarda". (pàg. 67-68)


M. Vilarich (pseudònim)

Té una llicenciatura en història per la Universitat de Barcelona i un doctorat en Literatura per la New York University. Treballa als Estats Units. Ha publicat un llibre i assajos sobre la novel·la i el món editorial en el segle XIX. Actualment està preparant un llibre sobre literatura i la mort des de Poe fins a Dickens i Dostoievsky, passant per Bram Stoker i Narcís Oller.